用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(新人教版)2019年高考一轮巩固达标练题Unit2Poems选修6(英语 解析版)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗0金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类一轮复习
  • 教材版本新人教版(现行教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高三年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小495 K
    上传用户123wangyan
  • 更新时间2019/4/18 20:18:59
    下载统计今日0 总计5
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

一、阅读理解。

Few people are aware that Waterloo Bridge, crossed by thousands of daily commuters(通勤者) and celebrated as a London landmark, was mainly built by a female workforce.

There are no written or photographic records of the women who built the bridge since the construction company that built it closed in the 1980s and with it went all the records. Whats left is anecdotal evidence, kept alive by the tourist boat captains who have called it the Ladies Bridge.

During the Second World War, with the majority of the active male labor force away at the front, women increasingly took on traditionally male roles. By 1944, 25000 women were working in the construction industry, carrying out back­breaking tasks. These women were permitted to carry out this exhausting and dangerous work on the basis that it would only be temporary and that their pay would be lower than that of men. So the trend in women working in construction and engineering did not continue after the war.

September sees a series of events celebrating the unknown work of the large female workforce. Musician Claudia Molitor has created a 45­minute musical entitled the Singing Bridge”, which runs at Somerset House from 9 to 25 September. In late September, the Light up the Ladies Bridge event sees the National Theatres fly tower lit up by large scale photographic projections(投影) of female construction workers working in construction during World War .

Lets all celebrate the women who have helped to build the cities in which we live.

【解题导语】 本文是一篇说明文。介绍了英国滑铁卢桥的历史、建造人、纪念活动等。

1Why do few people know about the builders of Waterloo Bridge?

AThe records of their work have been lost.

BFemale workers received little attention.

CThe construction took place long ago.

DFew people know about the bridge.

A 解析:细节理解题。根据第二段的第一句可知自从20世纪80年代建造该桥的建筑公司倒闭以来就没有妇女建造该桥的文字或照片记录了所有的记录随着公司的倒闭都丢失了A项正确。

2Why did London women do the construction work?

AIt was a tradition in London.

BThey wanted to get a steady job.

CThe company offered them better pay.

DMost men had gone to the battlefield.

D 解析:细节理解题。根据第三段的第一句可知由于二战期间大部分男子上前线参战妇女便不得不充当起了男子的角色D项正确。

3Whats the fourth paragraph mainly about?

AThe influence of the bridge on art.

BA musicians contribution to the bridge.

CThe events in honor of the bridge builders.

DWomens work during the Second World War.

C 解析:段落大意题。通读第四段可知该段第一句为该段主题句该段主要介绍了在九月份举行的一系列纪念建桥者的活动C项正确。

4Which can be the best title for the text?

AFemale Workers on the Rise

BA Hidden Treasure in London

CA New London Landmark

DThe Story Behind the Ladies Bridge

D 解析:标题归纳题。通读全文可知本文主要介绍了英国滑铁卢桥的历史、建造人、纪念活动等重点介绍了该桥被称为“女士桥”的原因和其背后的故事D项最适合作本文标题。

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册