用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(新人教版)2019年高考一轮巩固达标练题Unit4Sharing选修7(英语 解析版)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗0金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类一轮复习
  • 教材版本新人教版(现行教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高三年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小520 K
    上传用户123wangyan
  • 更新时间2019/4/18 20:32:30
    下载统计今日0 总计7
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介
阅读理解。
When people find out that I am a journalist, they often ask me: What do you think about the future of newspapers?
I tell them that I think the future of communications is moving online. People expect me to be fearful for the future of print. After all, in some peoples minds I wouldnt be able to build a career in journalism if it all moves online. However, strangely enough, Im actually comforted by the fact that online journalism is becoming usual. I am a blogger who has always been able to find a home for my writing online.
Since I began writing blogs, I have become aware of how many people you can reach with online writing. Compare this to the newspapers circulation base, and you will have a strong reason for online journalism.
In her successful blog post titled The job I have spent the last year learning is not the one I will have, author Jenny Surane states, Print is an expensive product to love. And general managers, publishers and editors must now figure out a profitable way to get their news into readers heads.She goes on to state that people dont feel like picking up a newspaper now and would rather scroll(滚屏) through their Twitter feed, and get news from many different sources.
If print is dying, then a new form of communicating information is being born. The need for information has not died. If anything, it has increased. What has died, rather, is the way in which information is presented.
Now more than ever, in this age of information, there is a desire for stories on the same topic from different points of view. The printing industry can keep pace with the need of providing a variety of sources, if it chooses to.
Is the future of print grim? Maybe. But is the future of journalism of communicating information to people grim as well? Definitely not.
【解题导语】 作者是一名记者。文章从多个角度探讨新闻业的未来走向。
1According to Paragraph 2, the author feels     
Aconfident about the future of his career
Bworried about the future of print
Ctired of being a newspaper journalist
Dembarrassed about online writing
A 解析:细节理解题。根据文章第二段最后两句可知作者对他的职业前景感到有信心。故选A项。
2What information is conveyed in Jennys blog post?
ATwitter is not very popular.
BIt is hard to manage online journalism.
CPrint still has its own advantages.
DPeople have more options to get information.
D 解析:推理判断题.根据文章第四段最后一句可知现在人们不想看报纸而更愿意通过手机或电脑来看“推特”上的回复还可以从许多不同的来源获得新闻。由此可推测如今人们可以有更多的选择来获取信息。故选D项。
3What does the underlined word grim in the last paragraph probably mean?
APromising.                    BDepressing.
CUnforgiving.                                 DEncouraging.
B 解析:词义猜测题。结合上文中提及的内容可知作者认为印刷业有可能消失但是对新闻业的未来还是很有信心的再结合最后一段可知此处指“印刷业的将来会萧条吗?可能。但是传播信息给人们的新闻业的未来也会萧条吗?肯定不会。”由此可猜测grim意思是“令人担忧的”。故选B项。promising意为“有希望的;有前途的”;unforgiving意为“不原谅人的;不宽容的”;encouraging意为“鼓舞人心的”。
4What is the authors purpose in writing the text?
ATo explore the future of journalism.
BTo analyze the cause of print decline.
CTo explain the bright future of a journalist.
DTo introduce a successful blog post about print.
A 解析:写作意图题。通读全文可知本文从不同角度探讨了新闻业的未来走向这也是本文的写作目的。故选A项。
  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册