用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
广西课标版2019版高考大二轮专题复习阅读理解专题突破练5(英语)
下载扣点方式下载扣点方式
2个馈赠点 立即下载
1个贡献点 立即下载
1个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除点数
0
0
资源简介
A
体裁:记叙文  词数:315  用时:6分钟
I remember the first time I got on a horse.When I was a little boy aged two,my mom agreed to let me take a short ride and that was it!From then on, I drove my parents crazy begging for a horse.
When I was four,I had mutism,in which children stop speaking in certain social situations.I went days,weeks,months without a sound at school.At most,I might quietly whisper to a friend.I suffered silently through school until I was ten when a psychologist had an idea.He asked me what I wanted more than anything else in the world.He explained I was going to be given an opportunity to work for that.And I was permitted to whisper the answer in my mother’s ear,“A horse.”
I was to get a pony,but I had to live up to my end of the bargain.I had a chart of weekly tasks I had to accomplish.I had to answer the phone five times per week,something I had never done before.I had to say one word to my teacher at school and the list went on.For a child with mutism,saying one word to someone can be like climbing the high mountains.I did everything that was asked of me and the day came.His name was Sequoia,whom I fell in love with immediately.When I was in Sequoia’s presence,I forgot all about my problems and felt strong and secure.
I am a fully participating member of society these days.My horse and I made it through a master’s degree.I may have made it otherwise,but I’m not sure.I feel I owe my life to the horse and I try to give it back to him every day.He has given me the best gift I could ever imagine,my life.
【解题导语】作者从小爱马,四岁时患有缄默症,在心理医生的帮助下,接受了艰苦的训练;当和马在一起时,他感到非常放松。如今,他已经能够融入社会。
1.What was the situation like when the author was four?
A.He didn’t say a word at all.
B.He learned how to ride a horse.
C.He found his classmates unfriendly.
D.He had difficulty in communicating.
答案D
解析细节理解题。根据第二段的第一句“When I was four,I had mutism,in which children stop speaking in certain social situations”可知,“我”在四岁时患上了缄默症,在沟通上有困难,故D项正确。
2.What can we infer about the author from Paragraph 3?
A.He completed some tasks easily.             
B.He pushed himself extremely hard.
C.He fell in love with Sequoia gradually.     
D.He found the psychologist’s idea ineffective.
答案B
解析推理判断题。根据第三段的第五句可知,对于一个患有缄默症的孩子来说,跟别人说一句话像爬高山一样难;据此可以判断,“我”在努力接受训练,故B项正确。
3.What is the author’s purpose of writing the text?
A.To share his unfortunate childhood.         
B.To give tips on how to cure mutism.
C.To show his deep gratefulness to his horse. 
D.To inspire kids struggling against mutism.
答案C
解析推理判断题。通读全文可知,本文的主题句是本文最后两句“I feel I owe my life to the horse and I try to give it back to him every day. He has given me the best gift I could ever imagine, my life.”据此可知,本文旨在表达对马的深深的感激,故C项正确。
 
  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册