用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(重庆大学版)2017版高考一轮复习考点规范练13(ThemeA)必修5(英语 解析版)
下载扣点方式下载扣点方式
0个馈赠点 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除点数
0
0
资源简介
When Sabrina Vega was 5 years old,a friend invited her to a party held at a gym where Sabrina discovered that she loved doing gymnastics.
A few nights after the party,Sabrina had a dream.She told her mother,Jahira,about the dream.Jahira said,“Sabrina said that in her dream she went to the Olympics.She described everything at this international competition.At first I did not take her story seriously.”
But Sabrina kept talking about her dream.She told it to her father,David.So Jahira and David decided to pay for Sabrina to learn gymnastics.So Sabrina started to train at a special and competitive gym.Though only 7 years old,she was already training to compete at a high level.The years passed quickly.Sabrina got better and better.By the time she was 12 years old,Sabrina was training so many hours each day that she did not have time to do things that many other Americans of the same age did.
When Sabrina was 13,she had a chance to compete in a national gymnastics event.If she did well,the event would give her the chance to join the national team—the team that trains for the Olympics.
But the family was out of money.Jahira had to tell Sabrina that she could not go.Jahira said,“Tears came to her eyes,and she said,‘I understand.’”
A week or two later,a rich family came to visit Sabrina’s gym unexpectedly.They watched Sabrina train.Then they asked to talk to her mother.The rich family offered all the money they needed!
Eventually,Sabrina Vega competed at the 2012 Olympic trial.She finished 10th in the all rounds.
【语篇导读】这是一篇记叙文。文章讲述了Sabrina Vega坚持自己的奥运梦想,克服重重困难,最终实现梦想的故事。
1.Sabrina Vega had a dream to    
A.go to the party
B.do gymnastics
C.take part in the Olympics
D.attend a national competition
答案:C
解析:细节理解题。根据第二段中的“Sabrina said that in her dream she went to the Olympics” 可知,Sabrina Vega的梦想是参加奥林匹克运动会,故C项正确。
2.From the passage,we can infer that    
A.Sabrina’s parents were tired of her talking about her dream
B.Sabrina’s parents loved her and were moved by her
C.Sabrina’s mother supported her dream even at the beginning
D.Sabrina became a national team player at the age of twelve
答案:B
解析:推理判断题。A项描述错误,文章中并没有提到她的父母对她谈论她的梦想感到厌倦;根据第二段的最后一句“At first I did not take her story seriously”可知,她的母亲刚开始时并没有支持她,故C项描述错误;根据第四段中的“When Sabrina was 13,she had a chance to compete in a national gymnastics event...join the national team”可知,D项描述错误;根据第三段的内容可知,父母被她的坚持所感动,最后决定出钱让她学习体操,从而看出父母对她的关爱,故B项正确。
3.What does the author want to tell us?
A.All roads lead to Rome.
B.Early birds catch worms.
C.Practice makes perfect.
D.God blesses the determined and hard-working.
答案:D
解析:推理判断题。文章讲述了Sabrina坚持自己的梦想,最终取得成功的故事,告诉我们上帝青睐意志坚定和勤奋的人,故D项正确。
4.Which of the following can be the best title for the text?
A.A talented girl      B.The caring parents
C.An Olympic dream              D.A helping hand
答案:C
解析:主旨大意题。Sabrina坚持自己的奥运梦想,克服重重困难,最终实现了自己的梦想,故C项“一个奥林匹克梦想”最能概括文章的主旨大意。?导学号95480038?
  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册