用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(重庆大学版)2017版高考一轮复习考点规范练15(ThemeC)必修5(英语 解析版)
下载扣点方式下载扣点方式
0个馈赠点 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除点数
0
0
资源简介
In the summer of 2002,my husband Brian and I fancied a lakeside holiday in Europe,and came across a package holiday in Hungary(匈牙利),on Lake Balaton.
Curiosity got the better of us.With no further information,we put our trust in the travel company,and were transferred to the southern tip of Lake Balaton.We were the only British guests,the rest being German,Austrian and Hungarian.The hotel was fine,the weather was hot and the lake was very warm.
There were few tourist attractions locally,but the hotel receptionist(the only English speaker in the hotel) suggested we visit the nearby town of Hévíz,noted for its spa(矿泉) and lake.In spite of our lack of language skills,we boarded the local bus and,half an hour later,arrived in the small town square.
With no signposts to follow in English,we followed a group of people carrying bags and towels.Moments later,we entered the huge wooden entrance gates to the park and lake,and were transported back a whole century as we came upon the lake and the delightful ancient wooden structure.The lake covers an area of about an acre surrounded by grassy banks and is an impressive 110 feet deep with a constant temperature of 39.Its edges are covered in water lilies(睡莲).Once changed,like most other swimmers,we were given an industrial-sized rubber ring.You can lie back in this rubber ring and gently move among the water lilies in the warm water. 
It was completely relaxing and made for an experience that was extremely enjoyable,and the talking point of our holiday for many years.
【语篇导读】本文是记叙文。作者夫妇在匈牙利的巴拉顿湖(中欧最大的湖)度过了一个特别的假期,十几年后作者仍然记忆犹新。
1.The author and her husband went to Lake Balaton because they    
A.wanted to relax beside a lake
B.had planned to visit there long ago
C.followed a travel company’s advice
D.were eager to know something about Hungary
答案:A
解析:细节理解题。根据第一段中的“my husband Brian and I fancied a lakeside holiday in Europe”可知,作者夫妇因为想去湖边度假,所以去了巴拉顿湖。
2.What was the biggest challenge faced by the author during the journey?
A.Language.         B.Tight schedule.
C.Limited budget. D.Accommodation.
答案:A
解析:细节理解题。根据第二段中的“We were the only British guests”,第三段中的“the only English speaker in the hotel”,“our lack of language skills”及第四段中的“With no signposts to follow in English”可知,语言不通是作者夫妇此行的最大障碍。
3.By saying the underlined words “were transported back a whole century”,the author means the park    
A.is very far away from the hotel
B.has an antique atmosphere
C.has a long history
D.appears to be old
答案:B
解析:推理判断题。根据本句中的“as we came upon the lake and the delightful ancient wooden structure”可推测,湖区古色古香的木质结构让作者感觉像是穿越到了一个世纪前。
4.How did the author feel about the holiday?
A.It is tiring.   B.It is short.
C.It is satisfying.             D.It is expensive.
答案:C
解析:观点态度题。根据最后一段内容可知,此次旅行让作者非常放松而且成了作者多年来一直津津乐道的谈资。由此可推测,作者对于此次旅行非常满意。
  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册