用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(新人教版)(通用版)2020版高三一轮复习2Unit2Cloning知能演练轻松闯关选修8(英语 解析版)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗0金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类一轮复习
  • 教材版本新人教版(现行教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高三年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小392 K
    上传用户123wangyan
  • 更新时间2019/9/5 15:23:25
    下载统计今日0 总计6
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介
A
Seven years agoback in 2010some reports covered a story that the worlds longest railway tunnel was under construction in Switzerland.At that point it had already been under construction for over a decade.It had been voted to be built nearly a quarter of a century agoThe idea to build it could date back to nearly 70 years agoabout as old as some of your grandparents!
Yesterdayit was finally ready!
Its about 35 miles long and runs 7500 feet beneath the Swiss Alpsa famous mountain range in Switzerland.It even runs under an old tunnel that was there before.It took a total of 17 years to build at a cost of$12 billion28 million tons of rock were dug.Two million truckloads of earth were removed!
The tunnel connects northern and southern Europe.The opening of this tunnel was such a big deal that the Germanys leaderChancellor Angela MerkelFrances presidentFrancois Hollandeand Italys prime ministerMatteo Renziwere all there to celebrateas was Austrias chancellor Christian Kern.
Its called the Gotthard Base Tunnel.Eventually325 freight and passenger trains will go through the tunnelrelieving a lot of traffic on the roadways there and making it a more environmentally friendly option.The Gotthard Base Tunnel is a wonder of engineering and makes us want to visit it!
【解题导语】 本文介绍了戈特哈德隧道的建成及其相关情况和由此带来的意义。
1When did people first have the idea of building the tunnel?
AAbout 70 years ago.
BHalf a century ago.
CTwenty­five years ago.
DSeven years ago.
A 解析:细节理解题。根据第一段中的最后一句可知大约70年前人们第一次有建造该隧道的想法。故选A项。
2What can we learn about the tunnel?
AIt used to be an old tunnel.
BIt has just been completed.
CIt connects all European countries.
DIt runs over a range of mountains.
B 解析:细节理解题。根据第二段“Yesterdayit was finally ready!”可知该隧道刚刚竣工。故选B项。
3What may be the purpose of building the tunnel?
ATo improve traffic.
BTo increase employment.
CTo attract donation.
DTo stop pollution.
A 解析:细节理解题。根据第五段中的“relieving a lot of traffic on the roadways there and making it a more environmentally friendly option可知该铁路隧道修建的目的是缓解交通压力。故选A项。
4What can be inferred about the tunnel?
AIt will cause conflicts among countries.
BIt will be of little benefit to the locals.
CIt may do damage to the environment.
DIt may become a tourist attraction.
D 解析:推理判断题。根据最后一句中的“makes us want to visit it可推知该铁路隧道可能会成为一个旅游胜地。故选D项。
  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册