用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(新人教版)2019-2020学年高中Unit5NelsonMandela单元加餐练必修1(英语)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
1个贡献点 立即下载
1个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类章节测试
  • 教材版本新人教版(现行教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高一年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小930 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2020/1/14 9:14:02
    下载统计今日0 总计7
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介
You may have heard the name Robin Li. He created Baidu, China's largest search engine in China. But, what do you really know about the 49­year­old man?
Born in 1968, Li was the 4th of 5 children born to factory workers in Yangquan of Shanxi Province in northern China. Like most of the kids in the neighborhood, Li spent his childhood in hardships and lacked of better education. His mother, however, taught him to stay motivated (有目的的) for a better tomorrow. He grew up remembering his mother's words.
Li never forgot his mother's words and studied seriously. He cleared the entrance of Peking University and completed Bachelor of Science degree in library information management. He later completed a postgraduate course for computer science with a Master's Degree at the University of Buffalo, the State University of New York.
In the early stages of the development of search engines, Robin Li, as one of the earliest researchers in the world, created ESP technology and successfully applied it to the search engine.
At the end of 1999, Robin Li returned to China and founded Baidu. After years of effort, Baidu has become the most popular Chinese website in China, the largest Chinese search engine and the largest Chinese website.
Under the leadership of Robin Li, Baidu established one of the most impressive search engine technical teams in the world. Its management team, product design team, development team and maintenance (维持,维护) team are also among the best in China. Baidu brought a new possibility to the nation's search engine operating pattern and enabled more companies to share Internet achievements.
语篇解读:文章讲述了百度创始人、董事长兼CEO李彦宏出身平凡,成就却不平凡的精彩人生。
1.Which of the following about Robin Li's early life is TRUE?
A.He is the fifth child in his family.
B.He was born in Beijing, a rich city.
C.He had good education like other kids.
D.His mother's words encouraged him greatly.
解析:选D 细节理解题。根据第二段的“His mother, however, taught him to stay motivated for a better tomorrow. He grew up remembering his mother's words.”可知,在李彦宏小的时候,他母亲的话对他的鼓励很大。
 
2.Which team of Robin Li's is the most famous?
A.Technical team.             B.Management team.
C.Product design team.           D.Development team.
解析:选A 细节理解题。根据最后一段的“... Baidu established one of the most impressive search engine technical teams in the world.”可知,他的技术团队最负盛名。故选A项。
3.What could be the best title of this text?
A.Robin Li's early life
B.Robin Li's wonderful life
C.Robin Li's family life
D.Robin Li's hard work
解析:选B 标题归纳题。本文主要介绍了李彦宏的出身、求学及创业所取得的伟大成就。所以以“李彦宏的精彩人生”作标题最为贴切。故选B项。
  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册