用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
2019-2020学年高中Unit1Greatscientists课时跟踪检测一必修5(英语)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
1个贡献点 立即下载
1个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类章节测试
  • 教材版本不限
    所属学科高中英语
  • 适用年级高二年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小936 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2020/1/14 13:38:33
    下载统计今日0 总计4
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介
A
Albert Einstein was born in Germany in 1879. He was a quiet child who spent much of his time alone. He was slow to talk and had difficulty learning to read. When Albert was five years old, his father gave him a compass. The child was filled with wonder when he discovered that the compass needle always pointed in the same direction — to the north. He asked his father and his uncle what caused the needle to move.
Albert did not like school. The German schools of that time were not pleasant. Students could not ask questions. Albert said he felt as if he were in prison.
In 1905, Albert Einstein published some important papers in a German scientific magazine. They included one of the most important scientific documents in history. It explained what came to be called his “Special Theory of Relativity (相对论)”. Ten years later he expanded it to a “General Theory of Relativity”.
In 1921, he won the Nobel Prize in Physics. It was given to him not for his theories of relativity, but for his discovery of the law of the photoelectric effect (光电效应).
Albert Einstein left Germany in 1933. He moved to the United States to continue his research. Einstein became a citizen of the United States in 1940.
Einstein was a famous man, but you would not have known that by looking at him. His white hair was long and wild. He wore old clothes. He showed an inner joy when he was playing his violin or talking about his work. Students and friends said he had a way of explaining difficult ideas using images that were easy to understand.
Einstein spent the last twenty­five years of his life working on what he called a “unified field theory”. He hoped to find a common mathematical statement that could tie together all the different parts of physics. He did not succeed.
Albert Einstein died in 1955 at the age of seventy­six.
语篇解读:爱因斯坦是一位伟大的物理学家,他创立了“相对论”,为现代物理学作出了突出贡献。本文简要介绍了他传奇的一生。
1.What do we know about Albert Einstein in his childhood?
A.He was very clever.
B.He liked talking with people.
C.He was curious about new things.
D.He was good at inventing new things.
解析:选C 推理判断题。根据第一段关于爱因斯坦对罗盘产生好奇的故事可以推断出,他对新事物充满好奇心,因此C项正确。
2.What's the right order of the following events about Albert Einstein?
a.He became a citizen of the United States.
b.He won the Nobel Prize in Physics.
c.He put forward his “General Theory of Relativity”.
d.He left Germany for the United States.
A.d,b,c,a      B.d,a,c,b
C.b,c,d,a D.c,b,d,a
解析:选D 细节理解题。根据文章第三、四、五段可以得知,a、b、c、d四项发生的时间分别为1940年、1921年、1915年及1933年,因此D项正确。
3.What's the passage mainly about?
A.The life story of Albert Einstein.
B.The scientific discoveries of Albert Einstein.
C.Albert Einstein and his theories of relativity.
D.How Albert Einstein won great success in his life.
解析:选A 主旨大意题。本文简要介绍了爱因斯坦的生平,因此A项最为恰当。
  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册