A
In my dual (双重的) profession as an educator and health care provider, I have worked with many children infected with the virus that causes AIDS. They have taught me so many things, but I have especially learned that great courage can be found in the smallest of packages.
Tyler was born infected with HIV and his mother was also infected. From the very beginning of his life, he was dependent on medications to enable him to survive.
When he was five, he had a tube surgically inserted in a vein (静脉) in his chest. This tube was connected to a pump, which he carried in a small backpack on his back. Medications were hooked up to this pump and were continuously supplied through this tube to his bloodstream. At times, he also needed supplemented oxygen to support his breathing.
Tyler wasn't willing to give up one single moment of his childhood to this deadly disease. It was not unusual to find him playing and racing around his backyard, wearing his backpack full of medicine and dragging his tank of oxygen behind him in his little wagon (货车). All of us who knew Tyler marveled (成就;奇迹) at his pure joy in being alive and the energy it gave him. Tyler's mom often teased him by telling him that he moved so fast that she needed to dress him in red. That way, when she peered through the window to check on him playing in the yard, she could quickly spot him.
This dreaded disease eventually wore down even the likes of a little dynamo like Tyler. He grew quite ill, and unfortunately, so did his HIVinfected mother. When it became apparent that he wasn't going to survive, Tyler's mom talked to him about death. She comforted him by telling Tyler that she was dying too, and that she would be with him soon in heaven.
A few days before his death, Tyler called me over to his hospital bed and whispered, “I might die soon. I'm not scared. When I die, please dress me in red. Mom promised she's coming to heaven, too. I'll be playing when she gets there, and I want to make sure she can find me.”
语篇解读:文章通过描述男孩泰勒深受艾滋病的折磨,却还乐观面对生活直至生命最后一刻,鼓励人们无论生活中遇到什么困难都要积极乐观地去面对。
1.Which of the following is TRUE about Tyler's condition?
A.He took daily medication that he didn't need to take and could live without it.
B.His backpack was filled with medication that was connected to his bloodstream.
C.Although he needed medication, he was able to do things like breathing normally.
D.Though he was connected to a backpack, he still needed to take other medicine.
解析:选B 细节理解题。根据第三段可知他的背包里都是药物,并与血液连通,故B项正确。
2.Why was the color red significant in Tyler's mind?
A.It was his mother's favorite color.
B.All of his favorite clothing was red.
C.The clothes his mother had bought him were all red.
D.His mother thought it could help her find him if he dressed in red.
解析:选D 细节理解题。根据第四段最后两句可知,泰勒的妈妈给他穿红色的衣服是为了能够快速找到他。故选D项。
3.What does the author mainly want to tell us with this article?
A.Even if you are ill, you can still handle daytoday things.
B.Children are gifts in our lives and give us inspiration.
C.Kids with serious diseases shouldn't be informed of how ill they are.
D.We shouldn't let diseases, even deadly ones, take away the ability to enjoy life.
解析:选D 主旨大意题。根据第四段第一句和第三句可知,作者是想告诉我们无论遇到什么困难,都要好好享受生活,乐观向上。故选D项。