A
Mary Cope, who works as a dedicated volunteer at Memorial Hospital West, Florida, admits it's her partner who often steals the show.
It's easy to see why with one look at Lady, the dog of this pet therapy (治疗)team. “She's the part of this team that makes it work,” Cope says.
Lady was a stray when Cope and her husband saw her seven years ago. She wandered on their driveway. She had no collar or dog tags, and a twisted front foot that looked badly broken. It was clear she'd been abused.
“I fed and watered her,” Cope says. “Then I took her to our vet.” A woman in the vet's office saw her sweet nature and suggested Lady as a candidate for pet therapy. Cope agreed and contacted Therapy Dogs Inc., an organization that trains and certifies dogs for pet therapy, and signed Lady up for training right away.
Lady's personality makes her a natural. Though neglected and abused, she is always eager to please and make others happy. Patients' faces light up upon Lady's entrance. In return, Lady provides constant, unconditional love. “It doesn't matter who they are, or where they're from, to her, they're all the same,” Cope explains. “And in a hospital setting we've come to see that she loves them all.”
Recalling an unforgettable experience with a 102yearold dog lover, Cope says, “The woman had a huge grin on her face. She said to me, ‘Oh my gosh, I've seen this on TV lots of times and it's never happened to me before. I love it. Thank you so much!’”
When the very weak woman asked for a kiss from Lady, Cope carefully put Lady's front paws on the bed and the dog gently granted her wish. Cope says that the expressions on patients' faces when they meet her fourlegged friend are priceless.
语篇解读:Lady是一条可爱、温顺的狗且是宠物医疗小队中的一员,她为住院病人带来欢乐,使他们更快康复。
1.What is the text mainly about?
A.The story of a therapy dog.
B.An injured dog.
C.The effects of pet therapy.
D.Patients' love for pets.
解析:选A 主旨大意题。文章主要围绕流浪狗成为宠物治疗队员的过程以及她给病人带来的欢乐展开,故选A项。
2.Why is the 102yearold dog lover mentioned?
A.To show how therapy dogs work.
B.To show the joy Lady brought to patients.
C.To show Cope's concern for the patients.
D.To show old patients' suffering and loneliness.
解析:选B 推理判断题。根据文章最后两段可知,Lady出现在医院中为一位102岁的老太太带来了欢乐。由此可推知,文中提到那位老太太就是为了表明Lady给病人带来的快乐。
3.What does the underlined word “stray” in Paragraph 3 refer to?
A.A cruel dog owner. B.A beggar.
C.A homeless dog. D.A poor woman.
解析:选C 词义猜测题。根据第三段可知,当Lady第一次出现在Cope家的车道上时,她没有颈圈或狗牌,且一条腿因遭受虐待受了伤,因此Cope夫妇收留了她。由此可推知,她当时是一条流浪狗,故选C项。