A
“This isn't Disneyland, I'm not a novelty (新奇), this is as real as it gets.” sing The Sisters of Invention.
The young women — Annika, Michelle, Jackie, Aimee and Caroline — are a pop group with a difference. All have learning difficulties and some have extra disabilities.
The five are based in Adelaide, Australia, and met in 2010 when they sang together in a choir (合唱队) run by Tutti, an organization which supports disabled artists. Tutti saw they had talent and invited them to form a group. Now they perform together two or three times per month, and this is how they make a living.
Michelle is 25 and has cerebral palsy (脑瘫) and a mild learning disability. She says, “We choose the name The Sisters of Invention because we are like sisters and we support each other on and off stage. For the invention part, we are trying to change people's view of people with disabilities. We are reinventing the rules.”
All their songs are based on the members' own experiences and were written as a group in their twice weekly meetings at Tutti. “We would arrive in the morning and I'd say, ‘What do you want to talk about today?’” says their manager and producer Michael Ross. He then noted down everything they said until lyrics took shape. Ross says that putting “their truth” out there is important. He says, “What I'm interested in is that we get to see the world in a way that people in pop culture almost never get to see. It is creative gold.”
When they perform their songs, the physical side of their disabilities is more obvious, but Ross says, “They're not up there to show their barriers or difficulties. They're up there to show their strengths.”
语篇解读:本文为记叙文。五个有学习障碍的女孩组成了一支乐队,她们通过演出向人们展现自己的力量。
1.What do we know about The Sisters of Invention?
A.All its members are disabled.
B.It was founded all by five girls.
C.It has existed for less than ten years.
D.They perform not in order to make money.
解析:选A 细节理解题。由第二段“All have learning difficulties and some have extra disabilities”可知,五个女孩都有学习障碍,有的还有别的残疾。
2.The girls choose the name The Sisters of Invention because ________.
A.they all have great talent
B.they help each other like sisters
C.they have the same experiences
D.they are good at inventing things
解析:选B 细节理解题。由第四段“ ... because we are like sisters and we support each other on and off stage”可知,之所以给乐队起这个名字是因为五个成员亲如姐妹,互相支持。
3.How does Michael Ross produce lyrics for The Sisters of Invention?
A.By talking with the girls.
B.By asking the girls questions.
C.By learning about pop culture.
D.By using his personal experiences.
解析:选A 细节理解题。由第五段可知,制作人通过跟五个姐妹聊天,很自然地写出歌词。
4.How do audiences probably feel watching the performances of The Sisters of Invention?
A.They will feel bored.
B.They will be inspired.
C.They will feel disappointed.
D.They will have pity on them.
解析:选B 推理判断题。分析最后一段可知,尽管五个姐妹在演出时残疾暴露得更明显,但她们意在向人们展示自己的力量,故观众看到她们的表演后会受到鼓舞。