用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试卷 >> 英语试卷
高中英语编辑
湖南省永州市2019-2020学年高二上学期期末考试试题(英语 解析版)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗5金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
0
0
资源简介

A

Gattica

Samantha Wynter from Mexico finds this movie interesting because It examines the results of genetic engineering of humans in the future. It shows the struggles of Victor to succeed in a world of genetically-designed, perfect humans.

Central Station

Stella Tupinamba from Brazil reviews this excellent Brazilian film which was recently nominated (提名) for Academy awards. This movie which features the talented actress  Fernanda Montenegro is, in Stella's words, "like a prize" for Brazilians. It's a very special film. Don't miss it!

Harry Potter and the Sorcerer's Stone

Masako Kanki from Japan is pleased to find the movie so faithful to the book, but a little disappointed in the lack of character development. However, she finds the movie fantastic and is eagerly looking forward to viewing more movies based on Hany Potter books.

Life is Beautiful

Akiko Tanaka from Japan feels this Italian movie is a very special one. She finds the story very beautiful but very sad. She tells us the basic story of this heart-breaking movie, which shows us we should never forget what happens during wars.

1. Which film will probably win Academy awards?

A. Gattica.                                   B. Central Station.

C. Harry Potter and the Sorcerer’s Stone.    D. Life is Beautiful.

2. Who is a little disappointed about the film?

A. Samantha Wynter                            B. Stella Tupinamba.

C. Masako Kanki.                              D. Akiko Tanaka.

3. From which part of a magazine is the passage most probably taken?

A. Movies.                                    B. Music.

C. Sports.                                    D. Technology.

【答案】1. B    2. C    3. A

【解析】

这是一篇说明文。文章主要介绍推荐了4部电影:Gattica(千钧一发),Central Station(中央车站),Harry Potter and the Sorcerer's Stone(哈利波特和魔法石)和Life is Beautiful(美丽人生)。

【1题详解】

细节理解题。根据文章Central Station部分内容Stella Tupinamba from Brazil reviews this excellent Brazilian film which was recently nominated for Academy awards. (来自巴西的斯特拉·图皮纳姆巴评论这部最近获得奥斯卡提名的优秀巴西电影)可知,影片Central Station被提名奥斯卡奖,有可能获奖。故选B项。

【2题详解】

细节理解题。根据文章Harry Potter and the Sorcerer's Stone部分内容Masako Kanki from Japan is pleased to find the movie so faithful to the book, but a little disappointed in the lack of character development. (来自日本的Masako Kanki很高兴地发现这部电影如此忠实于原著,但对缺乏人物发展有点失望)可知,Masako Kanki对于电影Harry Potter and the Sorcerer's Stone中人物角色的发展有点失望。故选C项。

【3题详解】

推理判断题。根据文章体裁为说明文,主要内容为介绍推荐了4部电影,可知,该文章来自于杂志的电影专栏。故选A项。

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册