用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试卷 >> 英语试卷
高中英语编辑
四川省成都市石室中学2020届高三一模考试试题(英语 解析版)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗5金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
0
0
资源简介

A

When Ariyah Georges was born 15 weeks early, she weighed only one pound, 12 ounces. Her mother, Jovan, knew how important breastfeeding was, especially for a premature (早产的) baby like Ariyah, so she began pumping milk to feed her through a tube. But two days later, Jovan felt dizzy and feverish — 104 Fahrenheit degrees, in fact. She had a blood disease and was close to full shock.

She was separated from others for nearly two weeks at the regional Northern Virginia hospital where she'd delivered. During that time, she could still pump breast milk, but Ariyah couldn't consume it because of the risk of infection. Without it, the newborn was particularly easily affected by diseases. There are many cases like this, which creates the need for the milk donation.

Enter donor milk breast milk purchased by hospitals for mothers who aren't able to produce enough milk on their own, due to health complications, stresses, or other factors. The milk comes from milk banks, organizations that collect and screen breast milk from those women willing to donate. Usually processed in intensive-care units, the milk is only available by prescription.

In recent years, both milk banks and the use of donated human milk have risen swiftly in the United States. In 2011, 22 percent of NICUs used donor breast milk; four years later, that number doubled to nearly 40 percent, and went even higher for the most intensive NICUs — as much as 75 percent. There are 23 milk banks in the United States recognized by the Human Milk Banking Association of North America, or HMBANA, double the number that existed five years ago.

But as the demand for donor milk rises, banks must find more charitable donors — a task made more complicated by informal networks of milk sharing that happens online. And many of the most vulnerable infants are still not being reached.

1. Jovan couldn't feed her baby Ariyah on her breast milk because_______.

A. Ariyah was a premature baby                B. Jovan couldn't produce enough milk

C. Jovan was separated from others            D. Jovan was in poor health.

2. By telling the story of Ariyah and her mother, the writer wants to______.

A. tell us what to do if mothers cannot produce enough milk.

B. remind us of the importance of breastfeeding the newborn.

C. introduce the topic of an increasing need for donated human milk.

D. warn us against the risk of the newborn being affected by diseases.

3. How is the writer's idea mainly developed in Paragraph 4?

A. By following time order.                   B. By listing statistics.

C. By giving examples.                        D. By making predictions.

4. What problem are milk banks now faced with?

A. It's difficult to find enough charitable donors.

B. networks of milk looking for donors online are informal

C. The milk purchased from milk banks cannot reach infants' home.

D. The number of women willing to donate breast milk are decreasing.

【答案】1. D    2. C    3. B    4. A

【解析】

【分析】

本文为说明文。文章通过Ariyah Georges对母乳的需求引出社会现象——社会对于母乳捐赠需求量急剧增长,这导致美国的母乳银行必须要找更多的捐赠者,这使得发生在网上的非正式捐赠网络变得复杂,而最脆弱的婴儿仍然得不到母乳。

【1题详解】

细节理解题。根据第一段中的She had a blood disease and was close to full shock.(她患了血液病,几乎休克)及第二段中的During that time, she could still pump breast milk, but Ariyah couldn't consume it because of the risk of infection.(在那段时间里,她仍然可以挤母乳,但因为有感染的风险,阿莉娅不能喝)可知,乔凡无法用母乳喂养她的孩子阿莉娅,因为她生病了,健康状况很差,孩子不能喝她的母乳。故选D。

【2题详解】

推理判断题。根据第二段中的There are many cases like this, which creates the need for the milk donation.可知,有很多这样的情况,这就需要捐赠母乳。由此可知,作者通过讲述阿莉娅和她母亲的故事,引出话题,即对母乳捐赠的需求越来越大。故选C.

【3题详解】

推理判断题。根据第四段中的In 2011, 22 percent of NICUs used donor breast milk; four years later, that number doubled to nearly 40 percent, and went even higher for the most intensive NICUs — as much as 75 percent.可知,2011年,22%的新生儿重症监护室使用捐赠者母乳;四年后,这一数字翻了一番,达到近40%,而对最密集的新生儿重症监护室来说,这一数字甚至更高,达到75%。由此可知,本段通过列举数据写的。故选B。

【4题详解】

推理判断题。根据最后一段中的But as the demand for donor milk rises, banks must find more charitable donors — a task made more complicated by informal networks of milk sharing that happens online.可知,但随着对捐赠母乳需求的增加,银行必须找到更多的好心的捐赠者——这项任务因在线的非正式母乳分享网络而变得更加复杂。由此推知,母乳银行很难找到足够多的好心捐赠者。故选A.

【点睛】做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据。如第3小题,How is the writer's idea mainly developed in Paragraph 4?我们根据第四段中的In 2011, 22 percent of NICUs used donor breast milk; four years later, that number doubled to nearly 40 percent, and went even higher for the most intensive NICUs — as much as 75 percent.可知,2011年,22%的新生儿重症监护室使用捐赠者母乳;四年后,这一数字翻了一番,达到近40%,而对最密集的新生儿重症监护室来说,这一数字甚至更高,达到75%。由此可知,本段通过列举数据写的。故选B。

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册