用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试卷 >> 英语试卷
高中英语编辑
浙江省宁波市效实中学2020届高三一模考试试题(英语 解析版)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗5金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
0
0
资源简介

A

Judy Wright and her husband decided to move closer to their son, Chris, who lived in Georgia. About a month after the move, Judy fell ill, suffering from her ongoing battle against Parkinson’s disease.

Judy’s condition worsened rapidly and she required medical care at home. The family hired a nursing aid who canceled at the last minute. Instead, a woman named TunDe Hector showed up in her place.

One day, TunDe shared a story with Judy and her family. She remembered a particularly difficult day in 2014, when a stranger helped her with a kind gesture. She had run out of gas, and with only $5 in her pocket, was walking to a gas station, gas can in hand. A man saw her walking and turned his car around. He paid for her gas and gave her all the cash left in his wallet. Upon hearing the story, Judy’s son, Chris, took off his hat and said, “That was me!” He was the stranger who had helped TunDe on that difficult day.

During the care of Judy, the Wright family learned about TunDe’s family and her own dream. The nursing aid, TunDe hoped that one day she could become an OB-GYN nurse. Her tuition was past due and she had a family to care for, but she was determined to achieve that goal for herself and her family.

Judy died on July 9, 2017. Instead of flowers, her family asked mourners to donate to TunDe’s education, to assist her in paying for her nursing school. In less than a week, they raised more than $8000 and presented her with the surprise check.

1. Why did Judy’s family choose TunDe in the end?

A. To help her with a kind gesture.           B. To look after Judy in the hospital.

C. To replace another nursing aid.            D. To ask her to return the money.

2. How might Chris feel when hearing TunDe’s story?

A. Surprised.                                 B. Nervous.

C. Content.                                   D. Puzzled.

3. What does the whole story mainly tell us?

A. Constant dropping wears away the stone.    B. Actions speak louder than words.

C. The truth never fears investigation.       D. Kindness comes full circle.

【答案】1. C    2. A    3. D

【解析】

这是一篇记叙文。记叙了Chris在2014年帮助了一位没钱的女士TunDe Hector支付了汽油费并将自己钱包中剩下的钱都给了她。几年后,这位得到Chris帮助的女士来到Chris家帮忙照看他生病的母亲的故事。

【1题详解】

细节理解题。由第二段Judy’s condition worsened rapidly and she required medical care at home. The family hired a nursing aid who canceled at the last minute. Instead, a woman named TunDe Hector showed up in her place.(朱蒂 病情迅速恶化,她需要在家接受治疗。这家人雇了一名护士,但她在最后一刻取消了预约。相反,一个名叫TunDe Hector的女人出现了)可知,朱迪的家人最终选择了TunDe是为了代替另一个护士。故选C。

【2题详解】

推理判断题。根据第三段中Upon hearing the story, Judy’s son, Chris, took off his hat and said, “That was me!” He was the stranger who had helped TunDe on that difficult day.(听到这个故事,朱迪的儿子Chris脱下帽子说:“那是我!”他就是在那个艰难的日子里帮助过TunDe的陌生人)可知,Chris听到TunDe的故事他感到吃惊。故选A。

【3题详解】

推理判断题。结合文章最后一段Judy died on July 9, 2017. Instead of flowers, her family asked mourners to donate to TunDe’s education, to assist her in paying for her nursing school. In less than a week, they raised more than $8000 and presented her with the surprise check.(朱迪于2017年7月9日去世。她的家人没有送花,而是要求哀悼者为TunDe的教育捐款,帮助她支付护理学校的费用。在不到一周的时间里,他们筹集了8000多美元,给了她一张意外支票)以及文章主要内容为讲述了Chris在2014年帮助了一位没钱的女士支付了汽油费并将自己钱包中剩下的钱都给了她。几年后,这位得到Chris帮助的女士来到Chris家帮忙照看他生病的母亲,因此D选项:善有善报。符合文章主旨。故选D。

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册