A
Homestay in Sydney,Australia
Linda:
Our big home is in Sydney,about 300 meters from Sydney University and 450 meters from the train station.The train ride is about 30 minutes to the CBD.Now we only have a small bedroom for a female student.
The cost is $260 per week,which includes all meals when at home and laundering(洗烫) of clothes.
Email:markalarms@optusnet.com.au
|
John:
I have a lovely single room for homestay (male,nonsmokers only).The apartment is located across the road from a bus station.A sports field is only a twominute walk away.
The room is for both short and long stays.The cost is $220 per week,including breakfast and lunch on weekdays.There is no washing machine at home.Do your own laundry in the apartment block's facilities.
Email:ainsley gilkes@yahoo.com.au
|
Eric:
I live in the northern suburbs of Sydney—quiet for studying and relaxing,yet close to Sydney University & NCELTR & SIBT.The subway station is nearby.
All facilities of the house including a living room with a TV can be used.Owners are very open and friendly,and treat students as part of the family.
The prices include all meals (breakfast,lunch and dinner) and cleaning.The fee is $300 per week.
Email:mineanny@hotmail.com
|
Rose:
Hi,everyone!I have one room for homestay (girl students only) in a house which is very close to Sydney University SIBT & WSU in the northern district of Sydney.There is a bus station across the road.Travel time to the centre of the city is 40 minutes by train.We only have one homestay at a time.Therefore,our family can take good care of you.The fee is $230 per week.
We are looking forward to having you in our home.
Email:cliqi9239@hotmail.com
|
【语篇解读】 本文介绍了澳大利亚悉尼的几个住宿家庭的情况和费用。
1.Four persons wrote these passages so as to .
A.look for suitable roommates
B.search for homestay information
C.book a suitable room in Sydney
D.advertise rooms for homestay
D [写作意图题。根据文章的标题“Homestay in Sydney,Australia”可知,四个人写这些文章是为了给住宿家庭做广告。故选D。]
2.One person who lives in John's apartment .
A.can smoke in the apartment
B.can use John's washing machine to wash clothes
C.has to walk a long way to get to the sports field
D.is provided with breakfast and lunch on weekdays
D [细节理解题。根据第二则广告中的“The cost is $220 per week,including breakfast and lunch on weekdays.”可知,住在John的公寓的人在工作日被提供早餐和午餐。故选D。]
3.If Peter wants to find a homestay room near Sydney University,he should send an email to .
A.markalarms@ optusnet.com.au
B.mineanny@ hotmail.com
C.cliqi9239@ hotmail.com
D.ainsley gilkes@ yahoo.com.au
B [细节理解题。阅读文章可知,第一、三、四则广告的寄宿家庭都位于悉尼大学附近,但一、四两个寄宿家庭仅限女生,所以Peter想在悉尼大学附近找一个住宿家庭,他应该发送一封电子邮件给mineanny@hotmail.com。故选B。]
4.A girl who wants a room for between $210 and $240 per week would most probably contact .
A.Rose B.John
C.Eric D.Linda
A [细节理解题。根据第四则广告中的“girl students only”及“The fee is $230 per week.”可知,想要费用在每周$210到$240的一个住宿家庭最有可能联系Rose。故选A。]