用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试卷 >> 英语试卷
高中英语编辑
湖南省永州市第一中学2022届高三上学期第二次月考试题 含解析(英语)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗5金币 立即下载
1个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
0
0
资源简介

A

World's best scuba diving destinations

If you are planning to go on a scuba diving vacation in the near future, here is a list of some of the best destinations in the world that you can consider.

The Red Sea, Egypt

One dive underneath the surface of the Egyptian Red Sea, and all you can see is a huge variety of marine life all around you. This is one of the richest marine ecosystems in the world. You can experience a fantastic swim with the dolphins and sharks. And a variety of colorful coral and sponges (海绵动物) in the reefs look absolutely astonishing.

Bali Island, Indonesia

Considered to be the “Jewel of Indonesia”, Bali Island is undoubtedly one of the most unusual holiday destinations in the world. And that is certainly true when it comes to a scuba diving vacation as well. The most popular underwater attraction for the divers gathering here is Mola mola, the world's heaviest-known bony fish. Bali Island is known for some of the world's best scuba diving instructors and diving spots.

Half Moon Caye, Belize

If you are looking forward to doing a wall dive, then the Half Moon Caye is the perfect place for you. Once you begin diving downwards, you will be excited by seeing the variety of marine life. There are numerous tunnels filled with a variety of sponges and monster groupers. The most noticeable sightings are those of eagle rays, logger head turtles, barracudas and the rosy razor fish.

1. Which of the following is in agreement with the author?

A. The Red Sea is the richest marine ecosystem in the world.

B. Most divers might be attracted to Bali Island because of its jewels.

C. There are some top class scuba diving instructors in Bali Island.

D Half Moon Caye excites the divers with the walls and wrecks in the depths.

2. What do the Egyptian Red Sea and the Half Moon Caye have in common?

A. Numerous tunnels.

B. A variety of sponges.

C. Being a perfect place for wall dives.

D. Allowing divers to swim with sharks.

3. What's the purpose of the passage?

A. To educate.                                                             B. To inform.

C. To amuse.                                                               D. To advertise.

【答案】1. C    2. B    3. D

【解析】

【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了世界上几个最适合人们潜水的好地方。

1题详解】

细节理解题。根据文章第三段Bali Island is known for some of the world's best scuba diving instructors and diving spots.(巴厘岛以世界上最好的潜水教练和潜水点而闻名)可知,巴厘岛有一些顶级的水肺潜水教练。故选C项。

2题详解】

细节理解题。根据文中第二段And a variety of colorful coral and sponges in the reefs look absolutely astonishing.(珊瑚礁中的各种彩色珊瑚和海绵动物看起来绝对令人惊讶)以及第四段There are numerous tunnels filled with a variety of sponges and monster groupers.(有许多充满各种海绵动物和石斑鱼的隧道)可知,红海和半月岛的共同之处在于都可以看到各种各样的海绵动物。故选B项。

3题详解】

推理判断题。根据文章第一段If you are planning to go on a scuba diving vacation in the near future, here is a list of some of the best destinations in the world that you can consider.(如果你计划在不久的将来去潜水,这里有一些你可以考虑的世界上最好的旅游目的地的清单)可知,本文是向读者推荐一些潜水的好地方,是给这几个地方做广告。故选D项。

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册