用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(人教版)新教材2021-2022学年必修第三册模块检测(英语 解析版)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类章节测试
  • 教材版本人教版(新教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高一年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小1000 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2022/2/11 8:38:01
    下载统计今日0 总计2
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

A

For thousands of years, humans have built cities.Some of our oldest cities have managed to maintain pieces of their original characteristics while others have disappeared completely.

One of these lost cities belonged to the Anasazi people who lived in Chaco Canyon in New Mexico.They built houses along the river that ran through the valley.For nearly 300 years, the Chaco Canyon was the population centre of many desert cities.Now nothing is left of this busy city but ruins.Scientists think that drought may have made the Anasazi's food hard to get or that some kind of disease killed off many of the people.However, no one knows for sure what happened to the people of the Chaco Canyon.Another lost city sits high atop the Andes Mountains in Peru: the city of Machu Picchu.It was once among the most powerful cities in South America.It was home to the Incan emperor.In 1527, its citizens packed up their belongings and moved for unknown reasons.Scientists guess that smallpox, a disease brought by European explorers, was the cause of Machu Picchu's downfall.Today, tourists from all over the world climb thousands of steep stone steps to view the ruins of this once great city.Yet another city that is no more was called Pompeii.This was one of the wealthiest cities of ancient Italy.This beautiful seaside city was a lively centre of trade.However, a storm of lava, smoke, and ash from Mt.Vesuvius buried the city of Pompeii, putting an end to its prosperity.Scientists have studied the ruins of Pompeii, which led to new discoveries about ancient civilizations of Europe.

Humans have always built cities as centres for trade, business, and family life.Cities that have been lost provide information about the past, helping to inform our future.By studying lost cities, we can learn how to preserve our current cities.

【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章介绍了三座古城消失的原因和结果。希望通过研究这些已经消失的城市可以学习如何保护我们现在的城市。

1Machu Picchu was once among the most powerful cities in South America because         

Ait was the centre of the Inca Empire

Bit was located high atop the Andes Mountains

Cit was founded by powerful European explorers

Dit is visited by numerous visitors throughout the world

A [细节理解题。根据第二段中It was once among the most powerful cities in South America.It was home to the Incan emperor.可知Machu Picchu曾经是南美洲最有影响力的城市之一因为它是印加王国所在地是印加帝国的中心。故选A]

2The writer introduces the three lost cities mainly by         

Amaking a comparison

Bstating causes and effects

Cexpressing his own opinions

Dlisting numbers and examples

B [推理判断题。第二段中提到城市Chaco Canyon消失的原因Scientists think that drought may have made the Anasazi's food hard to get or that some kind of disease killed off many of the people.(科学家们认为干旱可能导致阿纳萨齐人难以获得食物或者某种疾病夺去了很多人的生命。);关于城市Machu Picchu消失的原因Scientists guess that smallpox, a disease brought by European explorerswas the cause of Machu Picchu's downfall.(科学家们猜测由欧洲探险家带来的天花是Machu Picchu衰败的原因。);关于意大利的城市Pompeii消失的原因a storm of lava, smoke, and ash from Mt.Vesuvius buried the city of Pompeii, putting an end to its prosperity.(来自维苏威火山的岩浆、烟雾和火山灰掩埋了庞贝城终结了它的繁荣。)由此可以推断文章是通过陈述三座古城消失的原因和结果来介绍它们的。故选B]

3What message does the author want to convey in the last paragraph?

AWe should set up powerful cities for a competitive world.

BWe should pass on certain customs of ancient civilizations.

CWe should figure out how to protect our cities from disease and starvation.

DWe should learn from the past to ensure that we do not lose cities in the future.

D [细节理解题。根据文章最后一段中Cities that have been lost provide information about the past, helping to inform our future.By studying lost cities, we can learn how to preserve our current cities.(已经消失的城市提供了关于过去的信息帮助了解我们的未来。通过研究消失的城市我们可以学习如何保护我们现在的城市。)可知我们应该从这些已经消失的城市中吸取教训以确保我们在未来不会失去现在的城市。故选D]

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册