阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中, 选出最佳选项。
A
Generally, when rescue workers save the lives of people in emergency situations, they never see each other again.However,this was not the case for Mike Wilson,a member of the U.S.Air Force,and Jennifer Brown,the“little” girl Wilson picked up from the waters of Hurricane Ike in 2008.
The Air Force pilot took a photo of the moment Jennifer gave her rescuer the biggest hug that he would never forget.The photo touched hearts around the world.For Wilson, who was fighting an illness at the time,it was especially precious.He carried the photo with him everywhere to remind him of one of the most special moments in his life. Eventually, he decided to find the little girl who changed his life and even ran a FindIke Girl activity on social media.
Finally,10 years later,the two met again on the set of The Real in September 2018. And Wilson told Jennifer,“You,__rescued__me__more__than__I__rescued__you.”They did not end their friendship there.Ever since they met again,Wilson has visited her family and has spoken to her on the phone weekly.This Saturday,he will visit the Browns again,as 14yearold Jennifer is bringing him to her military training program,which she encouraged herself to join in with the support Wilson has provided.“I'm going because I would do anything for her and her family in return for the hug. They mean as much to me as my own family,” Wilson says.
The girl tells people:“The program was very interesting and a challenge for me because I had never done it before.” She even plans to join the military one day.“I am proud of her no matter what she does and will support her in everything she does,”Wilson said.“I think she understands service and I believe that she will do great things no matter what she chooses.”
( B )21.How did Wilson and Jennifer come to know each other?
A. Wilson took a photo of Jennifer.
B. Wilson rescued Jennifer in a disaster.
C. Jennifer encouraged Wilson to fight an illness.
D. Jennifer brought Wilson to a training programme.
( A )22.Wilson started an activity on social media in order to________.
A. find the girl he once saved
B. raise money for Jennifer's dream
C. share the moving story of Jennifer
D. encourage more people to be helpful
( B )23.The underlined part in Para.3 suggests Jennifer________.
A. managed to save Wilson's life
B. offered Wilson courage to go on
C. made Wilson known to the world
D. developed a lasting friendship with Wilson
答案及解析:
【语篇解读】本文是记叙文。美国空军飞行员Wilson曾在飓风“艾克”中救起小女孩Jennifer。且美国空军飞行员拍下了小女孩拥抱Wilson的那一瞬间。对于当时正在与疾病作斗争的Wilson来说,这张照片尤其珍贵,他觉得是Jennifer 给了他勇气,救了他。
21.B 细节理解题。根据第一段中“this was not the case for Mike Wilson,a member of the U.S.Air Force,and Jennifer Brown,the ‘little’ girl Wilson picked up from the waters of Hurricane Ike in 2008.”可知,2008年美国空军飞行员Wilson在飓风“艾克” 中救起了小女孩Jennifer,这样他们才认识的。故选B项。
22.A 细节理解题。根据第二段中“he decided to find the little girl who changed his life and even ran a FindIke Girl activity on social media.”可知,Wilson在社交媒体上举办了一个“FindIke Girl”活动,是为了找到他救过的小女孩Jennifer。故选A项。
23.B 词句猜测题。根据第二段中“For Wilson, who was fighting an illness at the time, it was especially precious. (对于当时正在与疾病作斗争的Wilson来说,这张照片尤其珍贵)”可知,他觉得与其说他救了Jennifer,不如说Jennifer救了他。因此可以推断,是Jennifer给了Wilson活下去的勇气。故选B项。