用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
【人教版】(新教材)2021-2022必修第一册:Unit 5 Languages Around the World 单元素养检测卷 (英语)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类章节测试
  • 教材版本人教版(新教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高一年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小1013 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2022/3/24 17:16:02
    下载统计今日0 总计0
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

阅读下列短文,从每题所给的ABCD四个选项中, 选出最佳选项。

A

As more Europeans arrived in America 500 years agothey were in such great need of the land that they and the native American Indians battled constantly.By the end of the 19th century, most Indian tribes(部落)were moved to reservations.A lot of their children were taken away to boarding schools to learn to speak English.By the end of the 20th century, more than half of the Native Americans in the US were living in cities.They gave up speaking their old tribal language and only used English.As a resultmany Native American languages disappeared with their culture.

Today some American Indian languages are usually spoken by the older members of the tribes who still live on the reservations.In North America there are 150170 languages that have at least one speaker.One ancient language spoken by the Northern Paiute tribe has over 100 speakers.

But the good news is that some of these people are keeping their culture and language alive.They are also receiving help from the National Geographic Society's Enduring Voices Projectwhose aim is to help languages around the world which are dying out.The team meets these “last speakers”The experts interview them and they are recorded with videos, pictures and so on. They also tell old stories which are written down in English so people can learn more about the cultures.

Recording the language and culture is only part of the project.The next stage is to pass on the language to the next generation.The Salish tribe is an excellent example of how schools can help.The tribe lives on the Flathead Indian Reservation in Montana.Their language is spoken by about 50 people aged over 75.So now, the local people have set up a school.It has 30 students aged two to twelve during the day and there are also courses for adults in the evening.

( B )21Why did Europeans fight with the American Indians?

ATo live in American cities.

BTo occupy more living space.

CTo have Indians speak English.

DTo make Indian cultures disappear.

( D )22What does the underlined word They refer to in Paragraph 3?

AThe experts.

BThe recordings.

CThe Indian cultures.

DThe last speakers.

( C )23What can be the suitable title for the text?

ALearning American Indian Languages

BResearching on American Indian Languages

CSaving American Indian Languages

DFinding Lost American Indian Languages

答案及解析:

【语篇解读】美洲印第安人的语言和文化正在逐渐消失,为了传承这些语言和文化,专家们和印第安人部落正在采取措施,比如将印第安人的语言录制下来,开办学校教授这些语言等。

21B 细节理解题。根据第一段中的As more Europeansthey were in such great need of the land that they and the native American Indians battled constantly可知,欧洲人是为了获得更多的生存空间,才会不停地与美洲印第安人打仗。

22D  词义猜测题。本句前面谈到能讲美洲当地语言的人很少了,专家们就采访能说这些语言的人,并录像或拍照保存下来;本句是说这批最后的语言使用者还讲述自己文化中古老的故事,这些故事被用英语记载下来,以便让更多的人了解他们的文化。可见这里的“They”指代的是前面谈到的“Last speakers”

23C 标题归纳题。本文主要谈到了美洲印第安人的语言在逐渐消失,专家们和印第安人部落正在采取措施保护这些语言。故选C

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册