阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
(2021·乐山高一检测)
COVID-19 has brought a great deal of trouble for all of us since March 2020. During this time, mobile phones have been the solution for the boredom and restlessness caused from staying indoors. The most downloaded apps on play store 2020 are:
TikTok
TikTok was the most downloaded app. With over 111. 9 million downloads, TikTok has seen a huge growth in 2020, twice more than what it got in 2019. 20% of its total downloads were from India and around 9. 3% of the total downloads were in the US.
Zoom
Zoom was the second most installed app in the overall downloads category. With nearly 94. 6 million installs, Zoom is the most used app for online meetings and virtual classrooms. 17% of its downloads were in the US and India. Offices and educational institutes were shut down and to continue working and studying from home, people relied heavily on Zoom for video conferencing and calling.
WhatsApp
WhatsApp ranked third in overall downloads with more than 100 million downloads. It is one of the most popular and widely used chat applications; WhatsApp also supports communication between international phone networks.
Facebook
It ranked fourth in the overall downloaded list. Facebook is the world ’s most popular social networking application. Facebook builds technologies that give people the power to connect with friends and family, find communities and grow businesses.
【文章大意】这是一篇应用文。文章主要介绍了2020年应用程序商店下载量最多的四款应用软件的情况。
21. Which app is the best to turn to for online education?
A. TikTok. B. Zoom.
C. WhatsApp. D. Facebook.
【解析】选B。细节理解题。根据Zoom部分中第二句可知, Zoom的安装量接近9460万, 是在线会议和虚拟教室中使用最多的应用程序。因此, Zoom应用程序最适合在线教育。故选B。
22. What do we know about TikTok?
A. It is an India-based app.
B. It has most users in America.
C. It is used for growing business.
D. It has doubled its download than in 2019.
【解析】选D。细节理解题。根据TikTok部分中第二句可知, 2020年, TikTok的下载量超过1. 119亿次, 大幅增长, 是2019年的两倍。因此可知, TikTok的下载量比2019年翻了一番。故选D。
23. What function does Facebook probably serve?
A. Communication. B. Training.
C. Teaching. D. Payment.
【解析】选A。细节理解题。根据最后一段最后一句可知Facebook开发的技术让人们能够与朋友和家人联系, 找到社区, 发展业务。可推知, Facebook可能提供沟通功能。故选A。