用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
【人教版】(新教材)2021-2022必修第二册模块检测 (英语 解析版)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类章节测试
  • 教材版本人教版(新教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高一年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小1022 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2022/3/28 9:20:38
    下载统计今日0 总计1
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

 阅读下列短文, 从每题所给的ABCD四个选项中选出最佳选项。

A

(2020· 德州高一检测)

He met her at a party. She was outstanding while he was so normal. After the party, he invited her for coffee. She was surprised but being polite; she agreed.

As they sat in a nice coffee shop, he was too nervous to say anything and she felt uncomfortable. Suddenly, he asked the waiter, “Could you please give me some salt? I’d like to put it in my coffee. ” Everyone stared at him. He turned red, but when the salt came, he put it in his coffee and drank. Curious, she asked, “Why salt with coffee? ” He explained, “ When I was a little boy, I lived near the sea. I liked playing on the sea. I could feel the taste of sea, just like this salty coffee. ”

That was a really nice talk, also a good beginning of their story. They continued to date. She found that actually he was a man who met all her demands. Then the story was just like every beautiful love story:  they got married and lived a happy life.

After 40 years, he passed away and left her a letter which said:  My dearest, please forgive my life-long lie. Remember the first time we dated? I was so nervous that I asked for salt instead of sugar. It was hard for me to ask for a change, so I just went ahead. I never thought that could be the start of our conversation. I tried to tell you the truth, but I was afraid that it would ruin everything. I don’t like the salty coffee. But I have had the salty coffee for my whole life just because I love you!

Her tears made the letter totally wet. Someday, someone asked her, “What’s the taste of salty coffee?” She replied, “It’s sweet. ”

【语篇概述】本文是记叙文。它向读者叙述了一段美好的爱情故事。

21. She accepted his invitation after the party because _______.

A. she was pretty 

B. he met all her demands

C. he was humorous 

D. she was well-mannered

【解析】选D。细节理解题。根据第一段最后一句She was surprised but being polite; she agreed. 可知她出于礼貌而接受了他的邀请。

22. How do you understand the last paragraph?

A. The taste of salty coffee is special.

B. Her husband’s love to her is sweet.

C. Her memory about her life is great.  

D. She is used to the taste of the salty coffee.

【解析】选B。推理判断题。根据第三段最后一句they got married and lived a happy life. 以及最后一段Her tears made the letter totally wet. 可以判断出她感觉到丈夫对她真挚甜美的爱。

23. The best title for this passage is _______.

A. The Great Love             B. The Salty Coffee

C. A Special Dating                                    D. A Lifelong Lie

【解析】选B。推理判断题。由一杯加盐咖啡开始的爱情故事, 自然用“The Salty Coffee”作题目比较合适。


  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册