Ⅰ.品句填词
A)根据句意及汉语提示,写出所缺单词。
1.The writer was so ____________(专心于) in her work that she didn’t notice Jim enter the room.
答案:absorbed
2.After eight years of fighting,the Chinese people finally ____________(打败) the Japanese enemies.
答案:defeated
3.Mr.Green ____________(宣布) to his friends his engagement to Miss White.
答案:announced
4.Finding a cure for AIDS is one of the greatest __________(挑战) doctors are facing today.
答案:challenges
5.It is none of your business whether I accept them or ____________(拒绝) them.
答案:reject
B)在句中空白处填入适当的内容或括号内单词的正确形式(不多于3个单词)。
6.Because of the severe ____________ (pollute),the water in the river is too dirty to drink.
答案:pollution
7.He was suspected ____________ holding out information important to the case.
答案:of
8.Many buildings are under____________(construct) over there.
答案:construction