Ⅰ.品句填词
A)根据句意及汉语提示,写出所缺单词。
1.It’s ____________ (不像) him to be late;he’s usually on time.
答案:unlike
2.Not all people are aware of the various effects of ____________(全球的) warming on Earth.
答案:global
3.Some believe in the ____________(存在) of life on Mars,while others consider it as a myth.
答案:existence
4.Everyone was a bit ____________(迷惑的)by her sudden departure.
答案:puzzled
5.I consider that it is ____________ (有害的) for students to play computer games,though some of them don’t think so.
答案:harmful
B)在句中空白处填入适当的内容或括号内单词的正确形式(不多于3个单词)。
6.Whether life will continue on the earth for millions of years to come will depend ____________ whether this problem can be solved.
答案:on
7.“I’m sorry to disturb you,”Webb said ____________(gentle).
答案:gently
8.Look ! There is something ____________ (float) on the water.
答案:floating